İçeriğe geç

Hiç Ödenmemiş Bağ-Kur Borcu Silinir Mi

Bağ-Kur borcu hangi hallerde silinir?

Bağ Kur prim borçlarını yapılandırmış olup yapılandırmaları durdurulan veya taksit ödemeleri devam edenlerin yanı sıra 30 Nisan 2015 tarihi itibarıyla 12 ay ve üzeri prim borcu bulunanların da borçları affedilebilecek.

Bağ-Kur primi hiç ödenmezse ne olur?

Buna göre; prim ve diğer SGK alacaklarının zamanında ve eksiksiz ödenmemesi halinde, ödenmeyen kısma, sürenin bitim tarihinden itibaren ilk üç ay içinde her ay için % 3 (yasal oran) oranında gecikme cezası uygulanarak artırılacaktır.

Geçmişe dönük Bağ-Kur borcu silinir mi?

Belirtilen tarihten sonra 12 ay prim borcu olanların borcu iptal edilmeyecektir. Örneğin; söz konusu tarih kanunda “31 Ekim 2014” olarak belirlenmişse, 31 Ekim 2014 tarihi itibarıyla 12 ay ve üzeri prim borcu olanların borçları iptal edilecek, 12 aydan az prim borcu olanların borçları iptal edilmeyecektir.

4b Bağ-Kur borcu ödenmezse ne olur?

Yeni düzenlemeye göre, zamanında ödenmeyen Bağ-Kur primleri, ilk üç ay için aylık olarak yüzde 3 gecikme cezası ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığınca bir önceki ayda YTL cinsinden iskonto edilmiş ihraç edilen devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faiz oranı bileşik bazda ilan edilerek tahsil edilecek.

Bağ-Kur borcu ödemek zorunda mı?

Prim borcunu iki ay içinde ödemeyen veya yapılandırma başvurusunda bulunmayanların primini ödemediği sigortalılık süreleri durdurulacak. BAĞ-KUR’a kayıtlı olup primini ödemeyenlerin tüm sigortalılık süreleri durdurulacak.

Bağ-Kur ödemek zorunda mı?

5510 sayılı Kanuna göre kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar, özellikle gelir vergisi mükellefi olanlar, ticari işletme ortağı olanlar ve tarımda kendi adına çalışanlar zorunlu Bağ-Kur öğrencisidir.

Eski Bağ-Kur borcu nasıl ödenir?

SGK primlerinizi ödemek için İnternet Şube veya Mobil Şube uygulamasını kullanabilir, şubelerimize gelebilir veya SGK web sitesi üzerinden kredi kartınızla “4A SGK”, “4B BAĞ-KUR” ve “Diğer Tahsilat” borç türlerinde ödeme yapabilirsiniz.

E devletten Bağ-Kur borç silinir mi?

Bağkur borcunun affedilmesi hakkına sahip olan vatandaşlar borç affını e-devlet üzerinden online olarak tamamlayabilirler. TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama butonunu kullanarak Bağkur borcunuzu silebilirsiniz.

Silinen Bağ-Kur günleri geri alınabilir mi?

Daha önce silinen ve dondurulan hizmet günlerini canlandırabilir ve emeklilik hesaplarına ekleyebilirler. Bu, ödedikleri sürenin hesaba yatırılmasını beklemek zorunda kalmadan emekli olmalarını sağlar. Bu işlem için, yararlanıcıların Sosyal Sigorta Kurumuna başvuruda bulunmaları gerekir.

Bağ-Kur borcum var ne yapmalıyım?

Bağ-kur borcunuzu yeniden yapılandırır ve ilk taksiti öderseniz, SGK’nız aktif hale gelir ve tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise Bağ-kur sisteminden çıkıp genel sağlık sigortanızı aktif hale getirmektir.

Bağ-Kur geri dönük borçlanma var mı?

10/1/2008 tarihinden sonraki dönemde Bağ-kur yardımları tekrar geri ödenebilir. Bu tarihten önce sayılan tahvil veya piyango sözleşmesine katılan vatandaşlar geriye dönük prim ödemesi yapamazlar. Vergi veya oda kayıtları ve benzeri belgeler mevcuttur ancak geri ödeme hizmeti mümkün değildir.

Bağ-Kur borcu için haciz gelir mi?

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına 5510 sayılı Kanunun 93 üncü maddesi ile 5838 sayılı Kanunun 32 nci maddesinin 2 nci fıkrası gereğince haciz konulamaz.

4b prim borcu silinir mi?

Uzun süredir Bağ-Kur primlerini ödemeyenlere müjde. 5 yıldan fazla süredir prim ödemeyen Bağ-Kur üyelerinin borçları talep üzerine silinecek. Sosyal güvenlik reformu, Bağ-Kur sakinlerine ödül olarak borçlarını silme hakkı getirdi.

Bağ-Kur primi hiç ödenmezse ne olur?

Madde 8 – Sigortalının prim borcunun zamanında ve tam olarak ödenmemesi halinde, ödenmeyen prim tutarı, dönem sonundan itibaren % 10 oranında artırılır.

Kaç ay Bağ-Kur borcu olan sağlıktan yararlanamaz?

Bilindiği üzere; 5510 sayılı Kanunun 4-1/b maddesi kapsamındaki Bağ-Kur sigortalıları ile 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının g bendi (Sigortalılar Genel Sağlık Sigortası) kapsamındaki sigortalıların sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için 60 günden fazla prim borcu bulunmaması gerekmektedir.

E devletten Bağ-Kur borç silinir mi?

Bağkur borcunun affedilmesi hakkına sahip olan vatandaşlar borç affını e-devlet üzerinden online olarak tamamlayabilirler. TC Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama butonunu kullanarak Bağkur borcunuzu silebilirsiniz.

Bağ-Kur eski geriye dönük nasıl ödenir?

Bağ-kur geriye dönük prim borcunu telefonla öğrenin Bağ-kur geriye dönük prim ödemesi yapmak isteyen kişiler ALO 170’i arayarak sorgulama yapabilirler. 170’i aradıktan sonra yapılacak işlem sesli olarak söylenir. Daha sonra kredi hakkında detaylı bilgi alınır.

Bağ-Kur primi geri alınabilir mi?

Emeklilik yaşını dolduran ancak emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını tamamlayamayanlar, Sosyal Sigortalar Merkezine veya Bölge Müdürlüğüne yazılı başvuruda bulunmaları halinde ödedikleri prim tutarlarının tamamını toplu olarak geri alabilirler.

Bağ-Kur prim borcu olanlara af var mı?

Bağ-Kur affı, kayıtlı olup 24 aydan fazla prim borcu olanlar için geçerli. 2 yıldan az borcu olanlar bu kapsama girmiyor. Bağ-Kur’a iki yıldan fazla borcu olanlar borçlarından ve hizmetlerinden muaf tutulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir