İçeriğe geç

Ecevit Çorbası Nerenin

Kastamonu ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit Çorbası – Kastamonu pirinci 1 saat suda bekletilir, süzülür, su eklenir ve pirinçler kaynayana kadar pişirilir. Bir kasede yumurta, yoğurt ve un çırpılır. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Kastamonu ecevit çorbası nerededir?

Kastamonu’nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle birlikte işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet ‘Ecevit Çorbası’ ikram ediyor. Kastamonu’nun Küre ilçesinde yaşayan Emin Çelik, ailesiyle birlikte işlettiği restoranda müşterilerine yöresel lezzet ‘Ecevit Çorbası’ ikram ediyor.

Ecevit çorbası hangi yöreye aittir?

Ecevit çorbası (Toygarlı pirinç çorbası) bir tür yoğurt çorbasıdır. Malzemeleri; pirinç, yumurta, yoğurt, un ve tereyağıdır. Kastamonu mutfağında hazırlanır.

Düğün çorbası hangi yöreye ait?

Gelin utangaçtı ve damadın ailesi ona bir altın verene kadar çorbayı içmedi ve bu arada çorbayı bile soğuttu! Bu hikayeden sonra düğün çorbasının nereye ait olduğunu bulmamak elde değil. Efsanevi düğün çorbası Yozgat bölgesinin spesiyalitelerinden biridir.

Yüksük çorbası nerede meşhur?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Mahluta çorbası neden yapılır?

Mercimek ve pirincin bir araya getirilerek baharatlarla karıştırılıp kaynatılmasıyla yapılan bu lezzetli çorba, aile bireylerini çok mutlu edecektir. Evinizi saran hoş kokusu ve doyurucu içeriğiyle Mahluta çorbası sofralarınızı taçlandırmaya adaydır.

Oğmaç çorbası nasıl yapılır?

Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç denir. Et suyu kaynatıldıktan sonra içine oğmaçlar ilave edilir. Oğmaçlar pişince bir kasede tereyağı ve nane kavrulup çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis edilir.

Püşürük çorbası nereye ait?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Miyane çorbası nasıl yapılır?

Miyane çorbası – 1 adet Eskişehir tereyağında

Gerdan çorbası nerenin?

Çorbalar Rumeli ve Trakya mutfağının vazgeçilmezidir. Bu bölgenin mutfağında sebze, et ve sakatattan hazırlanan çorbalara sıkça rastlarız. Özellikle çoğu köy mutfağında çorba olmazsa olmazdır.

Gıldık çorbası hangi yöreye aittir?

Anne-kız çorbası Türkiye’de Malatya ve Adana yöresinde sıkça tüketilen bir çorbadır.

Gülüklü çorba nereye ait?

Guluklu çorbası tavuk ve küçük köftelerle hazırlanır; düğün, cenaze, mevlid vb. Birçok yerde servis edilen ve özellikle Antalya ilinin Alanya ilçesinde Türk mutfağına özgü yerel bir çorbadır. 2019 yılında Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret tescili almıştır.

Mahluta çorbası neden yapılır?

Mercimek ve pirincin bir araya getirilerek baharatlarla karıştırılıp kaynatılmasıyla yapılan bu lezzetli çorba, aile bireylerini çok mutlu edecektir. Evinizi saran hoş kokusu ve doyurucu içeriğiyle Mahluta çorbası sofralarınızı taçlandırmaya adaydır.

Oğmaç çorbası nasıl yapılır?

Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç denir. Et suyu kaynatıldıktan sonra içine oğmaçlar ilave edilir. Oğmaçlar pişince bir kasede tereyağı ve nane kavrulup çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis edilir.

Ponpon çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbasını köpoğlu ile servis edebilirsiniz.

Macar çorbası nedir?

Gulaş (Macarca: gulyás) Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle sığır eti, soğan, kırmızı biber ve kırmızı biberden yapılır. Gulaşın kökeni 9. yüzyılda Macar çobanlar tarafından yenen haşlanmış bir yemektir. Yemeğin adı Macarcada “sığırları güden kişi, çoban” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir