İçeriğe geç

Papling Ne Demek

Paplik ne demek?

Türkçe-İngilizce sözlükte arama yapmak için tıklayabilirsiniz. S., i. kamuya ait, halka ait, kamusal, genel; herkes için; açık, belirgin. i. kamusal, kamusal, kamusal: seyirciler.

Halk dilinde paspal ne demek?

Cevap: Bakımsız, dağınık, kirli (kimse yok, kılık değiştirmiş, vb.)

Piruze ne demek Osmanlıca?

1. Mavi bir değerli taş, turkuaz. 2. Bu taşın rengi mavi, açık gök rengidir.

Kürtçe paspal ne demek?

Bakımsız, pasaklı, kirli (kişi, kostüm vb.)

Paldir ne demek?

İsim [1] Gürültü yapmak, gürültü yapmak.

Argoda Kösmek ne demek?

Bir oyunda veya şans oyununda kazanmak veya yenmek. Ayrıca “birini fena halde aldatmak veya kandırmak” anlamında da kullanılır.

Osmanlıca sevişmek ne demek?

Güzel bir kelime #muaşaka: sevişmek, aşırı sevgi, birbirini sevmek, karşılıklı sevgi ve şefkat.

Peyk ne demek Farsça?

peyk – İngilizce Sözlük. Farsça paik پَیْک “haberci, haberci, kurye, haberci” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, “yaya” anlamına gelen Orta Farsça paik veya padik kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Orta Farsça pāi veya pād “ayak” kelimesinden türemiştir.

Peyveste ne demek Osmanlıca?

İsim [1] Başardı, başardı. [2] Her zaman, her zaman.

PUNG Kürtçe ne demek?

Yarpuz / Pung (Mentho Pulegium): Yörede konuşulan Kürtçede bu bitkiye Pung, Adıyaman il merkezinde ise Yarpız denir. Ballıbabagiller familyasından mor çiçekli, oval yapraklı, kuvvetli kokulu bir kültür bitkisidir.

Kakil ne demek kurtce?

6 ‘Kakko’ kelimesi Kürtçe’de ceviz çekirdeği anlamına gelen ‘Kakil’ kelimesinden türemiştir (sözlü kaynak).

Kürtçe klam ne demek?

Kilam (Arapça: kalām = kelime, konuşma) Kurmanci ve Zazaki’de Dengbej şiiri olarak adlandırılır. Kilam, Dengbej geleneğinden gelen bir terimdir. Tıpkı Türkçe’de ozan şiirinin “halk şarkısı” kelimesiyle tanımlanması gibi, Kilam terimi Kürtçe’de Dengbej’e özgü bir şiir türü için kullanılır.

Pelıkul ne demek?

Pelikulalar, tek hücreli organizmaların hücre zarının altında organik liflerden oluşan çadır benzeri yapılardır. Saplı ayakları olan hayvanlarda görülmezler.

Palyak ne demek?

Bazı bölgelerimizde polyak olarak bilinen çim türü; ayrık otu çeşidi olup zoysia çimine benzer özellikler taşımaktadır. Tohum olarak temin edilemeyen polyak otu, özellikle Dikili (İzmir) ve çevresinde dayanıklılığı sebebiyle tercih edilmektedir.

Lapacı ne demek ne demek?

Vücutları uzun ve sıkı görünse de, zayıf dirençli insanlara musher denir. Bu kelime genellikle yorgun ve bitkin insanlar için kullanılır. Tüm detayları burada bulabilirsiniz. Türkçede lapacı kelimesi, iyi bir vücuda sahip ancak güçsüz insanlar anlamına gelir.

Peştemalci ne demek?

Peştemal, futa, havlu vb. dokuyan veya satan kişi: Peştemalcılar Hanı’nda (Mek. Um. Bel.) sanat icra eden ve manevi bilgiler yayımlayan kişi.

Tavsiyeli Bağlantılar: Server Türkçesi Ne

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir