İçeriğe geç

Doçentliğe Kaç Kez Başvurulabilir

Doçentliğe kaç kere başvurulur?

Aksi kararlaştırılmadığı takdirde, olağanüstü profesörlük başvuruları yılda iki kez, 20 Mart ve 20 Ekim tarihlerinde ve en geç ilgili ayın son iş gününün mesai bitimine kadar yapılır.

Doçentlik başarısız tekrar başvuru yapabilir mi?

Cevap: Önceki dönemlerde doçentliğe başvuruda bulunmuş adaylar; o Çalışma sınavı sonucu başarısız olan adaylar (Örnek: Mart 2024’te başvuruda bulunup başarısız olan aday en erken Ekim 2025 başvuru dönemi içerisinde doçentliğe başvuruda bulunabilir.) 29 Mart 2024

Doçentlik sözlü sınavına kaç kez girilebilir?

(20) Çalışma sınavını başarıyla tamamlayan ancak sözlü sınavda üç kez başarısız olan veya başarısız sayılan bir adayın tekrar sözlü sınava başvurması halinde, bu sınavı yapmak üzere yeni bir sınav kurulu oluşturulur.

2024’te doçentlik kriterleri değişecek mi?

Doçentlik sistemi açıklandığı gibidir ancak yakın gelecekte bu sistemin değişeceğine dair bir açıklama yapılmamıştır. Ağustos 2023’te doçentlik kriterlerinin 2024’ten itibaren değişeceği duyurulmuştur. Mart 2024 dönemi başvuruları için aynı sistem üzerinden yeni kriterler uygulanmıştır.

Doktoradan kaç yıl sonra doçent olunur?

Yüksek lisans ve doktorasını üst üste tamamlayan ve uzatma sürelerini kullanmayan herkes yaklaşık 6 yıl sonra doçent olabiliyor ancak bunun için kadro şartlarına uymak gerekiyor.

100 puanla doçent olunur mu?

Doktora sonrasında öğrencinin en az 100 puanlık bilimsel faaliyette bulunmuş olması ve derecenin en az 90 puanlık bir dereceyle tamamlanmış olması gerekmektedir. Çalışma alanınıza özgü koşullar için lütfen Mart 2024’te olağanüstü profesörlük için başvuru şartlarına ilişkin bağlantıya tıklayın.

Üniversitede ders vermeden doçent olunur mu?

Öte yandan, Doçentlik sınavına başvuracak adayların, Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenen yeni Doçentlik kriterleri dikkate alındığında, en az bir yarıyıl Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora düzeyinde ders vermiş olması gerekiyor.

Doçentlik dil puanı kaç olmalı?

1. 3. Yabancı dil şartını sağlamak için doçentlik başvurularında ÜDS’den 100 üzerinden en az 65.000, doktora ve sanatta yeterlilik başvurularında ÜDS’den 100 üzerinden en az 55.000 puan alınması gerekir.

Doçentlik için tezin yayın olması şart mı?

Yarışma, proje ve yazılım alanlarında en az 15 puan alınması gerekmektedir. Bu şartı sağlayamayan adayların SSCI, SCIE, AHCI, Scopus ve ESCI kapsamındaki dergilerde en az bir yayını olması gerekmektedir. Doçentlik şartlarında zorunlu olmayan ödül, patent, tez danışmanlığı ve kitap kriterleri de puan kazandırmaktadır.

Doçentlik için YDS kaç yıl geçerli?

Doçentlik için YDS kaç yıl geçerlidir? Eşdeğer yabancı dil sınavları için geçerlilik süresi belirtilen süredir. Doçentlik şartlarında bu yıl 5 yılı geçmemelidir. TOEFL için süre iki yıldır.

Kimler doçentlik jürisi olamaz?

YÖKSİS’te N/A üye olarak tanımlanan profesörler, Doçent Sınav Kurulu üyeleri ve jüri üyeliği yapamayanlar jüri üyesi olarak atanamazlar. YÖKSİS Etik Veri Tabanı’nda etik ihlalleri ile suçlanan profesörler jüri üyesi olarak atanamazlar.

Doçentlik kaç ayda sonuçlanır?

Doçentlik başvuruları kapandıktan sonra bir iki ay içinde jüriler belirleniyor. Ancak yeni karardan sonra artık jüri isimleri sistemde görüntülenemiyor. Ayrıca jüri sayısı bilgisi de sistemde görüntülenebiliyor.

Doçentlik başvurusu reddedilirse ne olur?

Başvurusu reddedilen adayın 60 gün içinde dava açma hakkı vardır. Hem itiraz hem de iptal davaları açılabilir. İtiraz prosedürü esasen ÜAK’a karşı olağanüstü profesörlük başvurusunun yeniden değerlendirilmesini talep eden bir davadır.

Doçentlikte yaş sınırı var mı?

Üniversiteler doçentlik için yaş sınırı koymuyor. 35 yaşında doçent olarak atanmak mümkünken, bu unvan 70 yaşında da alınabiliyor. Doçent olma yolundaki en önemli unvan, kişinin akademik dünyaya ne getirdiğine bağlı.

Doçentlikte bildiri kaç puan?

B. Ulusal bilimsel toplantıda sunulan ve bilimsel alana katkı sağlayan sözlü sunum (2 puan). Bu bildiri için minimum puan 5, maksimum puan 10’dur. Aynı toplantıda sunulan yalnızca bir bildiri değerlendirilecektir. Bu kriterin önemli eksikliklere ve yanlış başvurulara yol açacağı yadsınamaz bir gerçektir.

Doçentler kaç yıllığına atanır?

(2) Doktora Fakültesi üyeleri, ilgili Fakültelerde Dekanın, diğer birimlerde Müdürün önerisi ve yetkili Müdürlerin görüşü üzerine Rektör tarafından yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre en az bir yıl, en çok dört yıl için atanır. (3) Görev, her atama dönemi sonunda kendiliğinden sona erer.

Doçent olmak için ne yapmak gerekiyor?

Doçent, bir üniversite akademik unvanıdır ve Doktor ile Profesör arasındadır. Doçent olmak için aday, lisansüstü çalışmalara güvenmek zorunda kalmadan doktora veya tıp uzmanlığı derecesi aldıktan sonra çalışabileceğini göstermelidir.

Doçentliğe kaç kişi başvurdu?

Ekim 2023’te Doçentlik Bilgi Sistemi (DBS) üzerinden doçent kadrosuna 8324 aday başvurdu. Ekim 2023 başvuru döneminde doçentlik kadrosuna başvuran 7787 adayın başvurusu ÜAK Yönetim Kurulu tarafından onaylandı ve jüri atandı.

Doçent olmak için kaç makale gerekir?

Doçentlik kriterlerinde uluslararası yayın şartı yoktur. TR indeksi çerçevesinde tek yazarlı dört yayın ve üç farklı dergide toplam altı yayın şartı aranmakta olup, bu yayınların 50 puan alması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort