Borani nasıl yapılır?
Borani için, doğranmış soğan ve sarımsağı bir tavada zeytinyağında kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
Borani içinde ne var?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir tencerede karıştırılır. Güveç gibi servis tabağına dizildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Ispanak borani hangi yöreye aittir?
Hatay yöresine özgü ıspanaklı borani, lezzetiyle sofraları şenlendiren sağlıklı ve hafif bir yemektir. Ispanaklı borani yöresel lezzetler arasında popüler ve sıkça tercih edilen bir tariftir.
Borani çeşitleri nelerdir?
Borani veya diğer adıyla boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir. Soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi ve bakla boraniyesi gibi çeşitleri vardır.
Ispanak ezmesi nasıl yapılır?
Ispanağı pişirin ve püre haline getirin. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve tavaya eklediğiniz yağda kızartın. Islatılmış ve sıkılmış galeta ununu, ıspanağı ve sotelenmiş soğanları karıştırma kabında karıştırın. Servis tabağına koyun.
Ispanak yoğurtlama nasıl yapılır?
Pişen ıspanağı ezmeden, elinizle fazla suyunu sıkıp derin bir kaseye alın. Sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına dizin ve acı biberlerle süsleyin.
Hatay usulü kabak borani nasıl yapılır?
Soğanları incecik doğrayın ve yağda kavurun. Eti, nohutları, kabağı ve biraz suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzlu yoğurt ve yeterli suyu ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakınken üzerine bolca kuru nane serpin.
Borani nedir patates?
Patates, sarımsaklı yoğurt ve leziz domates sosunun mükemmel uyumu tek bir tabakta bir araya geliyor ve her zaman daha fazlasını yiyeceksiniz! Üstelik hazırlaması da çok kolay! Bu tarif her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Patates borani tarifini en kısa zamanda güzel sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririz.
Borani yemeği kaç kalori?
Porsiyon başına besin değerleriKalori492,59 % Günlük Değer**Kolesterol1,13 mg0 %Sodyum340,48 mg14 %Toplam karbonhidrat20 g7 %Diyet lifi0.
Ispanak borani kaç kalori?
Bir porsiyon ıspanaklı borani tarifinin yaklaşık 120 kalori içerdiğini söyleyebiliriz.
Ispanaklı börek hangi yöreye ait?
Ispanaklı börek, Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya’da yaygın olan börek ailesinden gelen geleneksel bir hamur işidir.
Ispanak yemeğini kim buldu?
Bitki 11. yüzyılda Araplar tarafından İran’dan Avrupa ve İspanya’ya getirilmiştir. Ayrıca ıspanaklı börek gibi çeşitli tatlılarda da kullanılabilir.
Urfa borani nedir?
Urfa Keme Boranısı Yemeği / Şanlıurfa Keme Boranısı Köftelik ince bulgur, keme mantarı, yörede yetiştirilen İvesi kuzusu, tescilli coğrafi işaretli Şanlıurfa biberi ve Şanlıurfa sade tereyağı/Urfa yağından yapılan yöresel bir yemektir.
Yoğurtlu borani nedir?
Borani, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir atıştırmalıktır. Borani ıspanak ve diğer malzemelerle hazırlanır ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde, özellikle Van ve Isparta’da farklı şekillerde hazırlanır. Yalvaç ve Mecitözü bölgelerinde iki türü vardır: ıspanaklı ve fasulyeli.
Borani hangi dilden?
Farsça būrānī بورانی kelimesinden türetilmiş bir kelimedir; “hamur, sebze ve etten yapılan yemek, Farsça güveç” anlamına gelir.
Hatay usulü kabak borani nasıl yapılır?
Soğanları incecik doğrayın ve yağda kavurun. Eti, nohutları, kabağı ve biraz suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzlu yoğurt ve yeterli suyu ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakınken üzerine bolca kuru nane serpin.
Havuçlu borani nasıl yapılır?
Havuçları rendeleyin, zeytinyağını bir tavaya koyun ve rendelenmiş havuçları üstüne yayın. Havuçlar biraz yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kızartın, sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsağı rendeleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Soğumuş havuçlarla karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
Borani sıcak mı yenir soğuk mu?
Tıpkı Antakya mutfağında olduğu gibi, borani Osmanlı mutfağında da “boran-i hassa” olarak adlandırılırdı. Bu yemek hem sıcak hem de soğuk yenilebilen bir yemek olarak tanımlanır. Verilen tarif, Antakya mutfağında pişirilen ıspanaklı boraniyeye benzer. Nohutları bir gece suda bekletin ve hafifçe pişirin.
Biber borani nedir?
Biber Borani, süzme yoğurt, sarımsak ve renkli biberlerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz, hazırlaması çok kolay ve iştah açıcı bir meze tarifidir. Kahvaltılarınızda ve ana yemeklerinizde servis edebileceğiniz lezzetli bir yoğurt mezesidir.